MENU

Komentáre

Simona

CD kvalitou samo o sebe celkom fajn, problémom bol skôr asi konkrétny zamestnanec, ktorý mal na starosti výrobu CD. Na CD som nahrala skladby v požadovanom poradí, aj som ich pre istotu očíslovala, podľa toho ako som chcela, aby sa prehrávali, ale v konečnom dôsledku boli aj tak skladby poprehadzované, čo tým pádom nesedelo s tracklistom, takže to pokazilo celkový dojem z darčeku.

Simona

Dobrý deň, Mrzí ma, ak došlo k nejakému problému. Vo Vašej objednávke #2765340 ste objednali napálenie a potlač CD, do formulára ste nahrali spolu 22 súborov (skladieb) očíslovaných 1, 2, ..22, pričom na 5. aj 8. pozícii je skladba označená 8._Una_Mattina.mp3, teda reálne skladba s číslom 5 chýba. Ďalší problém je technický – CD je napálené ako „dátové“, keďže na „audio CD“ ide nahrať max. 15 skladieb. Samotné skladby, ako píšete, ste označili číslom poradia už v názve, čo by malo zaručiť správne poradie skladieb, ak by ste dodržali aj správny formát poradového čísla. Problém je v odlišnom zoraďovaní „čistých“ čísiel a textov obsahujúcich aj číslice (je jedno, či na začiatku alebo vo vnútri textov). Ak si zadáte čísla 1, 2, 3, ... 10, 11, 12, ... 22 naozaj ako číslo (teda nebude obsahovať žiaden iný znak ako číslicu), tak sa zoradia správne v poradí ako očakávate (1, 2, 3, ... 10, 11, 12, ... 22). Ak ale rovnaké čísla nahráte ako súčasť textového reťazca (napr. názvu pesnička), systém celý názov aj s číslom vyhodnotí ako text a použije textové zoraďovanie, ktoré je však odlišné od číselného zaradenia. Konkrétne v tomto prípade to bude 1, 11, 12, ... 20, 21, 22, 3, 4 , 5 ... Nie je to nejaká zvláštnosť nášho systému, rovnako Vám sklady zoradí aj prehliadač súborov na Vašom počítači alebo napr. aj Excel. Tomuto problému s textovým zoradením sa dá predísť tak, že pred jednociferné číslo predradíte znak „0“, teda číslovanie bude 01, 02, 03, ... 10, 11, 12, ... 20, 21, 22 – takto „očíslované“ názvy sa zoradia správne. Je mi ľúto, že vyrobený produkt nesplnil Vaše očakávania, hoci chyba v tomto prípade nebola na našej strane – musím však priznať, že uvedený problém zoraďovania bežnému laikovi nemusí byť zrejmý. Doplníme príslušné vysvetlenie do popisu produktu a pokúsime sa aj laicky prístupným spôsobom na toto upozorniť, aby sme predišli prípadným problémom v budúcnosti. Tiež doplníme možnosť zachovať poradie súborov na nahranom dátovom CD bez ohľadu na spôsob zoradenia súborov podľa názvu, teda aby bolo možné nahrať súbory v akomkoľvek poradí zadanom zákazníkom bez ohľadu na ich názov. V každom prípade ale odporúčame v prípade nejasností alebo pochybností vpísať všetky požiadavky, otázky a iné poznámku ku výrobe do poľa „Špecifické požiadavky“ – kolegovia vo výrobe na základe týchto požiadaviek potom vedia upraviť výrobu tak, aby zodpovedala požiadavke zákazníka. Za nedorozumenia sa ospravedlňujem. S pozdravom Karol Dittinger    

Newsletter

Zasielanie noviniek a akcií

FaxCopy News
FaxCOPY News a Cenníky
POZRITE SI VŠETKY
FAXCOPY NEWS A CENNÍKY
Facebook
Shop roku
NEWSLETTER
Radi by ste sa ako prví dozvedeli o výhodných akciách, súťažiach a zaujímavých foto novinkách? Prihláste sa na odber nášho newslettera.